CILJ JE ZAME POT LJUBEVNIKA

Ljubevnik zame združuje najboljše kvalitete ljubimca in bojevnika, le da svoj boj usmerja za razbijanje utvare in neresničnega sebe. Za svoje izhodišče, ne glede na situacijo, uporablja ljubezen. Iz ljubezni za ljubezen, saj mu to pomeni edino pravo svobodo.

Ljubevnik prepoznava svojo ranljivost kot vrlino. Po modrost in resnico se obrača v naravo in v svoje žareče jedro ljubezni. V sebi in okrog sebe si gradi sveti prostor, kjer lahko sam in drugi svobodno zrastejo v svojo celovitost in popolnost.

Za moške in ženske želim ustvariti prostor za rast in celovitost. Da v polnosti odkrijemo potencial tega odnosa.

Z deljenjem svojih izkušenj, modrosti in znanja želim ustvarjati in podpirati prostor za skupno rast moškega in ženske. Da prideta do neodkritega potenciala njunega odnosa. Pri tem se naslanjam zgolj na 2 osnovi, preprosti, ampak temeljni. Zame sta tkanina vesolja, na kateri sem si pred 5 leti začel na novo postavljati življenje, prijateljstva, družinske odnose, posel in partnerstvo. Hotel sem živeti v skladu sam s seboj, s svobodo, z ljubeznijo in temu podrediti celo svoje delovanje. Ta pot zame ni končana, in verjetno nikoli ne bo, ampak vem, da s tem sledim nečemu, kar mi vodi iz največjih globin mojega srca.

Vesel sem, da nas je na tej poti ljubevnika vse več moških

Nisem ne strokovnjak, ne psiholog, ne učenec mističnega guruja. Imam le močno željo, da se preneha ta boj med žensko in moškim, ki je z rojstvom postal tudi moje breme. Težim k temu, da vedno najdem prave vzroke svojih škodljivih vedenj. Do sedaj sem imel pogum, da sem pritisnil ob meje svojih prepričanj, družbenih omejitev in norm, med drugim tudi meje lastnih fizičnih sposobnosti. In opažam, da na tej poti nisem sam.

Za nastanek poti ljubevnika in svoje izkušnje, ki jih predajam drugim sem hvaležen intenzivnemu treningu in asistiranju na več programih za odnose, komunikacijo in voditeljstvo pri podjetju Landmark Worldwide v Angliji, Indiji in Sloveniji. Svojemu učitelju borilne veščine aikida, Petru Babaroviću. Teal Swan, mentorici za razumevanje vloge čustev in čustvene integracije. Greg Paul-u za odkritje avtentičnih moških kvalitet povezanih z naravnimi zakonitostmi ter drugim avtorjem in učiteljem na svoji poti, kot so Mark Passio, Katie Byron, Bruce Lypton, Nassim Haramein, Osho in drugi. Osnova za nastanek ljubevnika so tudi vsi ljudje, ki so naju s tedanjo partnerko sprejeli v svoj dom, s katerimi sem lahko odkril svoj talent za razkrivanje pravih vzrokov za nedelujoče odnose na projektu Exploring Partnership, raziskovanja partnerskih odnosov v različih kulturah in projektu Walk Fearless, 5.000 km pešpoti za svobodo od strahov. Nepogrešljiv del moje poti je bil prav tako stik za nadnaravnimi izkušnjami in posledično prebrodene 7 letne krize depresije, alkoholizma, debelosti in osame, ki me je pri 23 letih skoraj pokopala. Prav poseben zoren kot na odnose pa so mi na stežaj odprla vrata v svet poliamor odnosov.

Po vsej tej poti zame odnos med žensko in moškim pomeni nekaj drugega kot se to družbeno sprejema kot normalno. Preko vseh vzorcev, ki jih nosimo iz otroštva in podedovanih vzorcev naših prednikov, sem dojel, da nas večino sploh ne doživi potenciala, ki ga ta odnos ponuja. Imamo vse drugo kot partnerstvo. In tega je zares škoda. Zato tudi o tem toliko pišem. Da le lahko odprem vrata preko teh pogojenih omejitev, preteklosti, ki jo vlečemo v prihodnost, v čudovitost odnosa.

Posebna zahvala gre nekdanji partnerki Agni, ki mi je omogočila, da sem se z ljubeznijo do nje lahko osvobodil škodljivih vzorcev moške posesivnosti, navezanosti, izkoriščevanja in nespoštovanja ženske. Da lahko v vsaki ženski prepoznam njene najboljše in da sem sebe na novo postavil kot moškega, ki stoji na temeljih ljubezni in svobode za sebe in druge.

Učil sem se z raziskovanjem odnosov po svetu

2 leti sem, v okviru lastnega projekta Exploring Partnership s tedanjo partnerko Agni, danes kot svojo dušno sestro, raziskoval odnose po svetu, v različnih kulturah. V Sloveniji, na Balkanu, v Turčiji, Indiji in Tajski. Na to temo sva napisala in posnela razne članke in intevjuje.

Skupaj sva prehodila 5000 km, brez šotora, brez podloge za spanje, brez denarja.

Nato sva leto in pol v okviru lastnega projekta Walk Fearless hodila 5.000 km za svobodo od strahov, ki jih imamo ljudje med seboj, pred tem, da bi živeli tako kot si želimo in naredili tiste večje premike v življenju. Med drugim sva hodila 4 mesece brez denarja in ob tem prostovoljno predavala, vodila delavnice in izvajala lastne individualne osebnostne preobrazbe Deep Matrix, ki je moja osnova dela še danes.

Pošteno je, da česar nosiš v izobilju, tudi predaš naprej.

Kar uporabljam zadnjih 5 let in s čimer sem pomagal ljudem na vsej tej poti, delim tudi s teboj.
Največ skozi svoje lastne primere oz. izkušnje. Menim, da nam v svetu najbolj manjka pristnega, odkritega in direktnega deljenja izkušenj brez lepotičenja in modrosti, ki smo jih pobrali iz knjig, ne pa dejansko vpeljali v življenje. Tisoč in en pregovor in nasvet nam ne pomaga. Deljenje lastnih primerov pa odpira zavedanje vsakomur, ki si dovoli.

Bi rad/rada stopil/-a v zakolisje moškega sveta?

Prejmi vse, kar moški večinoma zamolčimo ali zadržujemo v sebi, pa bi bilo prav, da bi povedali.

Sam sem pri svojih najboljših letih dosegel dno.

7 let sem bil depresiven alkoholik, izoliran od družbe prijateljev. Bil sem samski, saj si niti nisem upal približati dekletu. Vsak dan sem bil bolj napihnjen in na koncu pristal na 96 kg. Ko sem se ga takrat zadnjič do konca napil, me je pobral rešilec. Zaspal sem mrtvo pijan v križišču za oglasno desko.  Moje življenje in dostojanstvo je bilo praktično porušeno. Vseeno mi je bilo, če bi me takrat nekdo pokončal.

Od tega, da sem bil največji ženskar, katerega je poznala cela šola in za katerim so letala mnoga dekleta, sem padel v globoko krizo, ki se je vlekla od mojega 19 in počasi zaključila pri 26. letu. Vse se je pričelo pri 17. letih, ko sem na vaški veselici hotel razbiti motivacijo za pretep med meščani in vaščani. Nekomu ni bilo do tega, da bi odšel domov brez pretepa, zato sem od njega dobil največji simbol svojega življenja, udarec od droga stop znaka. Zadonelo je po celi vasi. Zame je bil to simbol začetka konca moje razdvojenosti in življenja brez vizije.

V obdobju 2 let sem doživel celo vrsto nadnaravnih izkušenj in sposobnosti, zaradi katerih sem se kasneje vse bolj izoliral od družbe, kasneje pa iz tega črpal največje modrosti. Še danes je nekaj tega ostalo z menoj, saj vse, kar pripisujemo za nadnaravno so pravzaprav samo nepoznane naravne človeške psihične in fizične sposobnosti. Ampak družba večinoma ni pripravljena na take izkušnje in tako tudi nisem imel prijateljev, ki bi me razmeli, kaj s z menoj dogaja. Tako sem po 7 letih krize bil postavljen pred to, da si na novo postavim življenje.

Preostanek zgodbe pa se nahaja na moji prvi strani in mojih blogih

Bi rad/rada stopil/-a v zakolisje moškega sveta?

Prejmi vse, kar moški večinoma zamolčimo ali zadržujemo v sebi, pa bi bilo prav, da bi povedali.

Da boš lahko vedel/vedela, zakaj smo tako otopeli.